tips på djuprengöring och djupstädning av ett hem

Genomför en djuprengöring av hemmet precis som professionella städare

Om du någonsin har haft professionella städare som kommit hem till dig för att städa så märkte du nog att de kunde städa noggrant och med fantastisk precision. Ett rekommenderat städföretag på Östermalm tränar sina städpersonal för att använda rätt rengöringsmedel och tekniker för en viss uppgift och att slutföra rengöringen till en mycket hög standard. 

Djuprengöring av ett hem

Om du känner dig överväldigad inför uppgiften att djuprengöra ditt hem och inte är riktigt redo att hyra in experthjälp, så kan du följa dessa enkla rengöringsstrategier för att göra den jobbiga processen lättare.

Strategier för rengöring på djupet

Först, ta den djupa rengöringsprocessen i djupstädningen med ro. Känn inte pressen att du måste göra färdigt allting på en dag. Till skillnad från professionella städare så behöver du inte slutföra hela fastigheten inom några timmar för att avsluta i tid och flytta vidare till nästa planerade fastighet. Istället kan du ta så mycket tid som du behöver för att få ditt hus att nå den fläckfria nivån som du hoppas på. Du kan spara mycket tid och stress genom att noga utveckla en handlingsplan. Börja med att rengöra de högst prioriterade områdena. 

Om du har relativt ont om tid att städa innan gästerna anländer ska du bara städa de rum som de kommer att använda. Håll dörrarna stängda till de andra rummen så märker dina gäster aldrig att det är stökigt där. 

Om du inte har några inplanerade besök som tvingar fram en deadline för din djupstädning så ska du städa ditt hus från topp till botten. Börja med att djuprengöra armaturerna, sedan skåp och hyllor, och arbeta dig ner till golvet. Genom att gå från topp till botten låter du damm och smuts falla till marken så att du inte lämnar ett enda dammkorn kvar. Detta innebär också att du ska börja på översta våningen i ditt hus innan du går vidare till bottenvåningen.

Nödvändiga rengöringsmedel

Expertrengörare håller alla nödvändiga rengöringsmedel i en liten hink och bär den till rummet. Detta sparar mycket energi i motsats till att jag rusar till förvaringsområdet varje gång du vill byta rengöringsmedel för olika ytor. Du bör också fokusera på en våning i taget. Slit inte ut dig genom att springa upp och nerför trappan, städa på övervåningen, sedan i nedre köket, sedan på övervåningen sovrum etc. 

För att förenkla din djuprengöring bör du röja undan all röra i ett rum innan du rengör det. Vissa professionella städare kräver att alla sakerna är på sin plats innan de påbörjar städningen. Det sparar tid om du lägger bort allt först genom att låta dig fokusera på en uppgift i taget och därmed undvika avbrott i att flytta skräp ur vägen när du dammar eller dammsuger. 

Vid djuprengöring behöver du inte stanna vid ytterdörren. Många professionella städare erbjuder inte att städa uppfarten eller trädgården, eller rengör fönster från utsidan. Men du kommer troligen att finna att det egentligen inte är svårt att göra själv. Du kan till och med tycka att det är motiverande om du föreställer dig att du kör smutsen rätt ut ur ditt hem när du flyttar från insidan till utsidan. Du vill kanske ta hjälp av familjemedlemmar för att rengöra utsidan medan du rengör insidan. Genom att följa dessa enkla rengöringstips kan du göra en stor uppgift mycket hanterbar.