Städtips

Snabbstädningstips för dem som inte gillar att städa

Att hålla hemmet rent och snyggt kan vara en utmaning för många människor. För vissa är städning en tidskrävande och motbjudande uppgift som de helst vill undvika. Men att ha ett rent och organiserat hem är viktigt för att skapa en harmonisk och hälsosam miljö. I denna artikel kommer vi att utforska några snabbstädningstips som är perfekta för dem som inte gillar att städa.

Skapa en plan

För att effektivisera städningen är det viktigt att skapa en plan. Börja med att göra en lista över de områden som behöver rengöras och prioritera dem efter viktighet. På så sätt kan du fokusera på det mest behövande och undvika att känna dig överväldigad. Genom att bryta ner städningen i mindre delar blir det lättare att hantera.

Använd rätt verktyg och utrustning

Att ha rätt verktyg och utrustning kan göra städningen enklare och mer effektiv. Investera i högkvalitativa städredskap som dammsugare, moppar och rengöringsprodukter. Se till att du har både hårda och mjuka borstar för att kunna rengöra olika ytor och material. Genom att använda rätt verktyg kan du spara tid och energi under städprocessen.

Ta hjälp av musik och belöningar

Städning kan vara tråkigt och monotont, men genom att använda musik som en distraktion kan du göra uppgiften roligare. Skapa en spellista med dina favoritlåtar och spela den medan du städar. Musik kan öka ditt engagemang och motivation för att fortsätta städa. Du kan också belöna dig själv efter att du har avslutat en städningssession. Det kan vara något enkelt som att njuta av en god kopp kaffe eller titta på en avsnitt av din favoritserie. Belöningar kan hjälpa dig att hålla motivationen uppe och göra städningen mer tillfredsställande.

Skapa rutiner

Att skapa städrutiner kan vara till stor hjälp för dem som inte gillar att städa. Genom att städa regelbundet och följa ett schema blir det en vana och mindre jobbigt att ta itu med städningen. Avsätt en specifik tid varje dag eller vecka för att rengöra ditt hem. Du kan till exempel välja att städa en timme varje morgon eller en halvdag varje lördag. Genom att göra städningen till en del av din rutin kommer det att bli en naturlig och enklare process.

Sänk dina förväntningar

Ibland kan det vara bra att sänka sina förväntningar när det gäller städning. Att ha ett perfekt städat hem kan vara nästan omöjligt, särskilt om du inte gillar att städa. Fokusera istället på att göra det bästa du kan på den tid och energi du har tillgänglig. Genom att vara realistisk med dina förväntningar kommer du att kunna njuta av ett renare hem utan att känna dig överväldigad av uppgiften.

Avslutande tankar

Städning behöver inte vara en plåga för dem som inte gillar att städa. Genom att använda dessa snabbstädningstips kan du effektivisera processen och göra den mer hanterbar. Kom ihåg att skapa en plan, använda rätt verktyg, ta hjälp av musik och belöningar, skapa rutiner och sänka dina förväntningar. Genom att ta dessa steg kan du skapa ett rent och organiserat hem utan att känna dig överväldigad av städningen.#### Tips för effektiv dammsugning

 • Börja med att plocka upp eventuella större bitar som ligger på golvet för att undvika att de fastnar i dammsugaren.

 • Använd ett munstycke med borst för att komma åt smuts och damm i hörn och skrymslen.

 • Var noga med att dammsuga under möbler, mattor och andra svåråtkomliga platser där damm och smuts kan samlas.

 • Om du har husdjur, använd en speciell dammsugare med en upphängningsfunktion för att effektivt ta bort djurhår från möbler och mattor.

Effektiv rengöring av köket

 • Börja med att rengöra diskhon genom att använda varmt vatten och diskmedel. Se till att även rengöra kranen och eventuella matlagningsredskap.

 • Torka av köksbänkar och ytor med en desinfektionsmedel för att eliminera bakterier och smuts.

 • Rengör spisen och ugnen med en stark degreaser eller ugnsspray för att ta bort fett och ingrodd smuts.

 • Glöm inte att rengöra kylskåpet regelbundet. Torka av hyllor och fack, och släng utgånget mat och produkter.

Effektiv organiserad förvaring

 • Använd förvaringslådor och korgar för att hålla dina föremål ordentligt sorterade.

 • Märk lådor och hyllor för att enkelt hitta och komma åt dina saker.

 • Skapa rutiner för att regelbundet rensa ut och donera oanvända eller out-of-date föremål.

 • Förvara säsongsmässiga kläder och tillbehör på ett säkert ställe när de inte används för att spara utrymme och undvika att de blir dammiga.

Avslutande tankar

Genom att använda dessa tips och tricks för snabbstädning kan du göra städningen av ditt hem mer effektiv och mindre överväldigande. Kom ihåg att dammsuga ordentligt, rengöra köket på rätt sätt och organisera din förvaring på ett smart sätt. Med dessa tekniker kan du snabbt och enkelt skapa ett rent och organiserat hem som du kan vara stolt över.

lär dig tvätta med dessa tips och hemligheter

Tips på att tvätta – 8 avslöjande tvätthemligheter från femstjärniga hotell

Har du problem med att tvätta? Med det här inlägget kommer jag att avslöja 8 av de bästa tvätt tipsen som femstjärniga hotell använder för att ständigt ha fräsch inredning. Dessa knep kommer att erbjuda dig lösningar på problem som att exempelvis blanda vit tvätt med färgad tvätt. Tipsen hjälper dig att ha renare, bättre luktande kläder, skor, sängkläder och nästan alla typer av tyger.

Tvätt tips i den här guiden

Rädda vita sängkläder och handdukar med bakpulver och salt

Använd vit krita och tidningar för att ta bort lukt från dina skor

Ta bort tobakslukt från dina kläder med vinäger

Använd vinäger mot tråkiga glänsande fläckar

Fixa mer specifika fläckar med exempelvis ägg och glycerin

Förbättra tvättmedlen med bakpulver

Gör blekmedel av citroner

Gör handdukar mjukare med en tennisboll

1. Rädda dina vita sängkläder och handdukar

Har du felaktigt blandat en massa vita kläder med några blå kläder? Ta det lugnt – du kanske inte har gjort någon permanent skada. Innan du lägger något i torktumlaren, ta bort de fuktiga kläderna och blötlägg dem i en natronlösning. Tillsätt en halv kopp salt och en halv kopp tvättmedel. Tvätta nu kläderna som vanligt. Det är mycket troligt att dina vita kläder i slutet av cykeln fortfarande är vita utan fläckar.

2. Uttorkning av oönskad lukt i skon

Visste du att det kan förhindra lukt och förlänga skornas livslängd att bli av med fukten från svett? Varje gång du tar av dig skorna efter en hektisk dag bör du lägga flera små bitar av vit krita i dem. Kritan absorberar fukten.

Ett annat enkelt sätt att ta bort fukt från dina skor är att skrapa ihop tidningar och stoppa dem inuti när skorna inte bärs. Jag rekommenderar att du använder nya tidningar varje gång.

3. Ånga ut tobakslukter

Oavsett om du är rökare eller inte vet du förmodligen att tobaksrök håller fast vid allt det kommer i kontakt med. Tyvärr behåller de flesta tyger (särskilt ull), även efter tvätt, fortfarande lukten.

För att ta bort det, häll lite varmt vatten i tvättstället och tillsätt 3 koppar vinäger. Häng det drabbade plagget precis ovanför tvättstället och låt ångan stiga direkt in i plagget. Vinägern i ångan tar bort lukten utan att skada tyget. Jag föreslår att du gör detta i ett stängt rum (som badrummet) för att säkerställa att ångan inte blåses bort av vinden.

4. Glansen från äldre och slitna jeans

Har dina favoritjeans utvecklat en glans i sätet? Ingen anledning att bli orolig. Efter att ha tvättat som vanligt, spraya lite ättika på den blanka platsen och låt dina jeans torka. När dina jeans är torra kommer glansen att vara borta.

5. Borttagning av flanellfläckar

Flanellfläckar är ganska irriterande; vad du än spiller på flanell så stannar det. Låt detta faktum inte stjäla din favoritskjorta iväg från dig. Allt du behöver göra är att blanda ihop en äggula och en matsked glycerin och smeta blandningen på fläcken. Efter ungefär en halvtimme kan du tvätta skjortan som vanligt och låta den torka. När det är torrt kommer du att upptäcka att fläcken är borta.

6. Förbättra ditt tvättmedel

Är tvättmedlet otillräckligt för att hantera all din tvätt? Kasta inte bort det ännu. Lägg bara till lite bakpulver i tvättmaskinens sköljcykel. Det ökar sköljkraften och hjälper dina kläder att motstå fläckar som kommer med hårt vatten. Du kan också blötlägga din tvätt i en blandning av tvättmedel och bakpulver först. Bakpulver stärker tvättmedlet och tar bort lukt från dina kläder. I slutändan kommer dina kläder att kännas mjukare och de kommer definitivt att se renare ut. Dessutom har du spenderat mindre pengar.

7. Gör blekmedel av citroner

Citronsaft, oavsett om det hälls från en flaska eller pressas från en citron, är ett utmärkt blekmedel. Det bästa med det är att det inte innehåller några hårda eller skadliga kemikalier som de tillverkade blekmedlen.

Citronsaft, när den blandas med varmt vatten, kan bleka praktiskt taget vilket tyg som helst (förutom silke) och göra det vitare och ljusare. För att bleka din tvätt, blanda en halv kopp citronsaft med en liter kokande vatten. Ta bort vattnet från värmen och blötlägg dina kläder i det i ungefär en timme. Häll lite mer citronsaft i tvättmaskinen och tvätta kläderna som vanligt. Dina kläder blir renare och som en bonus får de en extra doft av friskhet.

8. Gör handdukar mjukare

Om du använder torktumlaren för att torka dina handdukar så kan du lägga en tennisboll i tillsammans med dina kläder. Detta tips gör dina handdukar mjukare och fluffigare.

Om du vill få städhjälp till vettiga priser från en städfirma på Östermalm, Stockholm? Kontakta oss!

anlita duktiga städerskor på östermalm

Städerskor – den hjälpande handen i hemstädningen

Är du i behov utav städhjälp från en städerska eller flera städerskor? Livet har blivit superhektiskt nu. Varje sekund kräver mycket av vår ansträngning. Att vara alert 24/7 är inte möjligt eftersom det kan kosta mycket energi. Den stora pressen och kraven på professionellt och privatliv lägger en hel del ansvar på enskilda personers axlar. Ibland blir det omöjligt att gå vidare i livet och att hålla en ordentlig balans mellan både professionellt och privatliv.

Låt en städerska ta hand om hemstädet

Tidigare var vi alla en del av stora gemensamma familjer där arbetsbelastningen fördelades lika på alla. Det minimerade arbetsbelastningen och hjälpte till att upprätthålla rutinen under en lång tid. Men med konceptet att införa kärnfamiljer i samhället blir poängen med att fördela arbetet mellan många av familjemedlemmarna svårt eller irrelevant.

Att anlita städhjälp på Östermalm är vanligt

Behovet av timmarna har vänt kravet på städhjälp eller städerskor från externa källor. Vanligast är att dessa hjälpare kallas städerskor. I enklare ordalag kan städerskor beskrivas som den hemhjälp som erbjuder ett utökat stöd för att uppfylla hushållsarbetets krav. Det arbete som utförs av dessa städerskor vördas med en monetär förmån för dessa städerskor. Om du letar efter förhållandet mellan antalet städerskor i samhället, kommer du att finna att en större andel av bostäderna på Östermalm har valt möjlighet att ha städerska i sina respektive hem.

Beroende på arten av arbetet och tillgången på städerskor, kan de klassificeras ytterligare som:

1. Heltids städerska: denna kategori av städerskor kan definieras som den grupp av hemhjälp som står för all städning i ditt hem. Arten av deras jobb skulle vara permanent och de bor i ditt hem.

2. Enstaka timstäderskor: kategorin omfattar den grupp av städerskor som kommer till ditt hem för ett enda SKIFT. När arbetet är gjort, kommer de att lämna platsen och kommer att återuppta sina tjänster nästa dag. Dessa städerskor bor inte hos dig och kommer bara när deras arbetstid börjar.

Fördelar med att anlita en städerska

Det finns många associerade fördelar med att anställa en städerska för ditt hushållsarbete. Kontakta en rekommenderad städfirma på Östermalm för mer information.

1. Kan spara dig tid: om ditt hushållsarbete får hjälp på traven genom städerskor, kan du få tillräckligt med tid för dig själv och din familj.

2. Kan hjälpa dig att vila: som diskuterats, är det främsta ansvaret för en städerska att se till att din arbetsbörda reduceras. Om du anställer en städerska, kan du enkelt ta ut lite tid för att slappna av och ha det bekvämt.

3. Kan vara din vän: du kan alltid hitta en god vän i din städerska. Hon kan vara en bra lyssnare och ibland en bra rådgivare också.

Med alla dessa möjliga kvaliteter, är behovet av att städerskor väl motiverat och du kan vara stark nog att göra dem till en stor del av ditt arbetsliv!

tips på djuprengöring och djupstädning av ett hem

Genomför en djuprengöring av hemmet precis som professionella städare

Om du någonsin har haft professionella städare som kommit hem till dig för att städa så märkte du nog att de kunde städa noggrant och med fantastisk precision. Ett rekommenderat städföretag på Östermalm tränar sina städpersonal för att använda rätt rengöringsmedel och tekniker för en viss uppgift och att slutföra rengöringen till en mycket hög standard. 

Djuprengöring av ett hem

Om du känner dig överväldigad inför uppgiften att djuprengöra ditt hem och inte är riktigt redo att hyra in experthjälp, så kan du följa dessa enkla rengöringsstrategier för att göra den jobbiga processen lättare.

Strategier för rengöring på djupet

Först, ta den djupa rengöringsprocessen i djupstädningen med ro. Känn inte pressen att du måste göra färdigt allting på en dag. Till skillnad från professionella städare så behöver du inte slutföra hela fastigheten inom några timmar för att avsluta i tid och flytta vidare till nästa planerade fastighet. Istället kan du ta så mycket tid som du behöver för att få ditt hus att nå den fläckfria nivån som du hoppas på. Du kan spara mycket tid och stress genom att noga utveckla en handlingsplan. Börja med att rengöra de högst prioriterade områdena. 

Om du har relativt ont om tid att städa innan gästerna anländer ska du bara städa de rum som de kommer att använda. Håll dörrarna stängda till de andra rummen så märker dina gäster aldrig att det är stökigt där. 

Om du inte har några inplanerade besök som tvingar fram en deadline för din djupstädning så ska du städa ditt hus från topp till botten. Börja med att djuprengöra armaturerna, sedan skåp och hyllor, och arbeta dig ner till golvet. Genom att gå från topp till botten låter du damm och smuts falla till marken så att du inte lämnar ett enda dammkorn kvar. Detta innebär också att du ska börja på översta våningen i ditt hus innan du går vidare till bottenvåningen.

Nödvändiga rengöringsmedel

Expertrengörare håller alla nödvändiga rengöringsmedel i en liten hink och bär den till rummet. Detta sparar mycket energi i motsats till att jag rusar till förvaringsområdet varje gång du vill byta rengöringsmedel för olika ytor. Du bör också fokusera på en våning i taget. Slit inte ut dig genom att springa upp och nerför trappan, städa på övervåningen, sedan i nedre köket, sedan på övervåningen sovrum etc. 

För att förenkla din djuprengöring bör du röja undan all röra i ett rum innan du rengör det. Vissa professionella städare kräver att alla sakerna är på sin plats innan de påbörjar städningen. Det sparar tid om du lägger bort allt först genom att låta dig fokusera på en uppgift i taget och därmed undvika avbrott i att flytta skräp ur vägen när du dammar eller dammsuger. 

Vid djuprengöring behöver du inte stanna vid ytterdörren. Många professionella städare erbjuder inte att städa uppfarten eller trädgården, eller rengör fönster från utsidan. Men du kommer troligen att finna att det egentligen inte är svårt att göra själv. Du kan till och med tycka att det är motiverande om du föreställer dig att du kör smutsen rätt ut ur ditt hem när du flyttar från insidan till utsidan. Du vill kanske ta hjälp av familjemedlemmar för att rengöra utsidan medan du rengör insidan. Genom att följa dessa enkla rengöringstips kan du göra en stor uppgift mycket hanterbar. 

anlita vår städfirma på östermalm och låt vår städpersonal ta hand om vårstädningen

Professionella städtjänster från en städfirma

Städning hemma. Det finns få ord tillsammans som triggar sådana starka känslor av stress, misslyckande och ursäkter. Dagens hemägare är upptagna med att arbeta, skjutsa barnen, heja på fotbollslaget samtidigt som man försöker spara en peng här och där. Men ditt hem är en investering som förtjänar den bästa vården möjlig, så att det välkomnar dig varmt när du kommer hem från en stressig dag istället för att bidra med ännu mer stress som du inte har tid att göra något åt. Det finns städföretag som existerar för att hjälpa dig att sänka denna stressnivå och som har många olika städtjänster som skulle passa just din livsstil.

Hemstäd – tre sätt att använda en professionell städtjänst från en städfirma

För den oerhört upptagna familjen som knappt har tid att äta hemma så kan dessa städfirmor göra allt åt dig varje eller varannan vecka. Vårstädningen kommer att vara något som hör forntiden till då ditt badrum, dusch, diskho, golv och alla vinklar och vrår kommer att städas ofta. En regelbunden städning kommer att utföras så att alla delar av hela huset kommer att städas på en regelbunden basis. Ditt hem kommer alltid stå redo för dig och vem som helst som oväntat tittar in.

För dig med den stora familjen som behöver vara försiktig med din budget men samtidigt behöver hjälp att få sakerna gjorda, kan en månadsvis städtjänst vara gott nog. Du är då fortfarande ansvarig för den dagliga städningen men djuprengöringen som är så svår att hinna med bland läxor, läkarbesök och tvätt kommer att lämnas över till städfirman. Tänk dig att starta på ett rent blad varje månad och aldrig mer behöva säga ”när jag får ordning på mitt hem ska jag…” En stor familj kan särskilt dra nytta av en städtjänst för att hålla sakerna i ordning, och en storstädning en gång i månaden kan också öka ditt egna engagemang för ditt hem samtligt som det ökar ditt självförtroende som hemägare och ger dig mer tid med familjen som inte handlar om att städa tillsammans.

Storstädning för högtider

Om du är sparsam så fundera ändå över att ge dig själv gåvan av ett glänsande rent hem några gånger om året. Alla kan ha användning för en storstädning runt högtiderna särskilt om de ska hållas hemma hos dig. Gör ditt hem redo för oväntade besök genom att anlita en städfirma på Östermalm när högtiderna är på intågande. Anlita en städfirma för vårstädningen som välkomnar sommaren istället för att själv måsta jobba dig svettig städandes vid första tecknet av härligt vårväder. För de av er som avger nyårslöften så kan början på det nya skolåret eller det nya kalenderåret vara en bra tidpunkt för ett årligt besök av denna städfe. Du kan börja om på ett nytt blad och svära att ”hålla hemmet rent” istället för att lova att ”se till att städa” det. Att byta det där enkla orden kan göra stor skillnad i hur framgångsrik du kommer att vara med ditt nya löfte.

planering inför flytten är viktigt

Så planerar du flytten bäst

Det kan komma en tid i ditt liv då förändringar knuffar dig mot att flytta till något större och bättre. Ibland kan man bli befordrad på jobbet och förflyttad eller så hittar man ett nytt jobb någon annanstans som ger bättre betalt. Det enda dåliga med denna förändring är att man måste flytta till ett nytt område. Men denna flytt kan också innebära att du förbättrar din egen ekonomi och att du i slutändan går en mycket ljusare framtid till mötes. Men nu kommer det tyngsta, var hittar du en bra flyttfirma som kan hjälpa dig på så kort tid?

Det enklaste sättet att planera din flytt

Bli inte allt för stressad över det här. Det sista du behöver är att öka på förvirringen under denna redan stressiga period i ditt liv. Så länge du ser till att du verkligen planerar din flytt väl så kommer du kunna genomföra den på nolltid. Först måste du börja med att hitta den flyttfirma som passar dig bäst. Din flytt kan antingen vara lokal eller långväga, och de flyttfirmor som finns i branschen kan hjälpa dig att uppskatta hur mycket det kommer att kosta dig för att du ska kunna planera bättre. Eftersom det finns så många olika flyttfirmor så är det bäst att du tar god tid på dig när du ska välja ut den som passar dina behov allra bäst.

Ett av de enklaste sätten att få veta mer om en flyttfirma är att kolla på internet. Jag vet att det finns listor på flyttfirmor i telefonkatalogen med, men de misslyckas många gånger med att kunna erbjuda den allra sista informationen såsom internet kan. Telefonkatalogen kommer bara visa dig det som flyttfirman vill att du ska veta om dem, men du kommer inte få se vad deras forna kunder egentligen tycker om dem. Dessutom så kan inte telefonkatalogen erbjuda dig offerter på studs. Detta är en viktig del då du ska planera din flytt. Anledningen är att så fort du har en uppskattning på vad flytten kommer att kosta så kan du också börja med din budget för flytten. Ju mer du kan planera innan du flyttar desto bättre.

Omdömen för olika flyttfirmor

En annan stor fördel som internet har och som telefonkatalogen saknar, är att man kan hitta omdömen på flyttfirmornas webbsidor. Detta är de verkliga åsikterna från forna kunder som har använts sig av flyttfirman till sin flytt. Det finns också forum som inte har något att göra med flyttfirman där du också kan se vilka flyttfirmor som har många negativa omdömen. Om du ser att den flyttfirman nämns många gånger i negativa sammanhang så bör du avstå från att anlita just den flyttfirman.

För att din familj ska kunna spara både tid och pengar så bör du planera din flytt ordentligt. Ju mer tid du lägger ner på planeringen desto mindre frustration kommer du att behöva känna när du väl börjat att flytta. En annan anledning till varför du ska planera din flytt väl är för att få sakerna att gå precis som du vill. Planera in tid för dessa så kallade gropar längs vägen, de oförutsedda situationerna, så ska du se att din flytt kommer att gå hur smidigt som helst.

därför bör du köpa en sladdlös dammsugare

Handhållna dammsugare – Fördelarna

Vad är en handhållen dammsugare egentligen? En handhållen dammsugare är en maskin som är designad för att suga upp damm och smuts från golv och mattor i hem, på kontor, i fordon etc. och har en sladd som man kopplar in i ett uttag för att starta den. Men vad är då en sladdlös handhållen dammsugare? Jo, det är en helt vanlig dammsugare och den är också designad till att användas i ditt hem, på ditt kontor, i dina fordon etc., men den har inte den där irriterande sladden som de vanliga har. Detta kan mycket väl vara en av 2000-talets bästa uppfinningar.

Sladdlösa handhållna dammsugare – Ett måste för varje hem

Oftast då vi använder vår handhållna dammsugare till att dammsuga så fastnar sladden runt våra ben och fötter och till och med i hemmets alla möbler. Men med en handhållen sladdlös dammsugare är detta ett minne blott då vi med lätthet kan bära med oss dammsugaren, och enkelt använda den i varje vinkel och vrå av hemmet som behövs städas. De flesta vanliga dammsugare har en sladd som inte alltid når ända fram och då inte kommer åt städa på alla ställen som behöver dammsugas. Detta betyder många gånger att ditt hus kanske inte blir städat överallt, utan bara dit sladden når. Dessutom så måste vi också dra ur sladden ur varje jack vi använt och sedan koppla in den i nästa allt eftersom vi rör oss i hemmet under dammsugningen.

Men med handhållna sladdlösa dammsugare är det helt annorlunda. Det enda vi då behöver göra är att ladda den med den inbyggda laddaren i någon timme innan vi ska använda den. De flesta välkända märkena har en inbyggd LED lampa som visar när dammsugaren laddar, och en annan lampa som talar om när den är helt fulladdad. Sladdlösa dammsugare kan man ladda om och om igen.

När dammsugaren är fulladdad så kan vi använda den i en kvart till 45 minuter. Det bästa med dessa sladdlösa dammsugare är att vi till och med kan bära med oss dem ut och dammsuga mattor och säten i våra olika fordon. De är ofta liten till modellen och är därför enkla att förvara. De flesta sladdlösa dammsugare väger lite jämfört med de klassiska dammsugarna och kan med enkelhet användas i varje hushåll.

Damm finns alltid närvarande i våra hem även då det inte märks. Trots städning och underhåll av möbler så finns det fortfarande tusentals dammpartiklar kvar som behöver en lite tuffare städning. Sugkraften i de handhållna sladdlösa dammsugarna är väldigt kraftig och gör att dammsugaren kan samla upp detta damm i en påse som är belägen inne i dammsugaren.

Några viktiga saker att hålla utkik efter då man köper en handhållen dammsugare:

1 – Ett kort avstånd mellan sugröret och dammsugarpåsen – Ju kortare avstånd desto mer effektiv är dammsugaren. Om dammsugarpåsen sitter närmare golvet så sugs dammet upp fortare än då den sitter längre bort då smutsen då tvingas färdas längre.

2 – Lågt utblås och suveränt sug – Denna egenskap är viktig så att inte dammet blåser omkring medan du dammsuger.

3 – Garantin – Garantin för de ledande sladdlösa dammsugarna ligger mellan 1 till 3 år.

4 – Priset – Man får betala någonstans mellan 200 och 800 kronor för en sladdlösa dammsugare, allt beroende på storlek, märke, sugkraft etc.

allt om hemstädning för ett renare hem

Hemstädning – Tips för ett välstädat hem

Professionella städare förstår vikten av att upprätthålla ett väl bevarat hem. Ta en stund och tänk på hur du känner när ditt hem är fläckfritt. Chansen är rätt stor att du känner dig lättad. Du behöver inte stressa med att skura golv och damma innan alla gäster anländer. Du behöver inte oroa dig för vad folk tänker när de kommer till ditt hem. I själva verket vill du ha gäster som vill komma till ditt hem så att de kan se hur rent och välstädat ditt hem verkligen är. Om du eliminerar stress i ditt liv, kan du börja fokusera på saker som verkligen betyder något. Som ett resultat, kommer du att bli en lyckligare person. Städerskor vet olika städtips som kan göra rengöringen effektiv och snabb. Du behöver inte spendera hela dagen med att städa ditt hem så länge du håller ett strikt schema och håller dig till de med städningen.

Hemstädning – Tips på hur man gör städningen trevlig och snabb

Har du börjat halka efter så är det svårt att komma ikapp. Det är därför det är så viktigt att se till att du alltid avsätter ett par timmar varje vecka för att städa ditt hem. Detta inkluderar allt från att dammsuga och våttorka till att ta hand om tvätten. Tänk på att detta inte får vara bara hustruns jobb eller bara makens jobb i familjen. I själva verket bör det hela vara en familjeangelägenhet. Genom att införliva hela familjen i veckostädningen, kommer du lära dina barn nödvändigheten av att ta hand om sina tillhörigheter, medan du njuter av att eran tid tillbringas tillsammans. Inom en kort tid, kommer du och dina barn att inse att du kan rengöra effektivt, ändå har det också varit en trevlig upplevelse där ni har skapat minnen ihop.

Erfarna städare

Erfarna städare kan också berätta att det är viktigt att du köper rätt rengöringsprodukter. Du kommer vilja ha en produkt som tar bort fläckar och som inte ger skador på dina golv, mattor, klädsel, etc. Det kan vara en bra idé att läsa ingredienserna innan du köper någon typ av produkt för rengöring. Genom att läsa ingredienserna och läsa igenom anvisningarna, kommer du få en bättre uppfattning om styrkan av produkten. En annan sak att komma ihåg när det kommer till städningen av ditt hem är vikten av att använda en ren trasa varje gång. Detta betyder att du byter till en ren trasa när du går från sovrummet till badrummet och sedan slutligen till köket. Du vill inte sprida bakterier, och att rengöra med en ny trasa är det bästa sättet att göra detta på. Om du inte vill använda en trasa, kan du använda en pappershandduk eller något liknande.

För att skydda händerna när du städar så rekommenderas det att du använder handskar, gärna i gummi. Om du inte använder gummihandskar, märker du ganska snart att produkten torkar ut händerna, det i sin tur kan leda till hudsprickor och även blödningar. Medan du städar bör du också komma ihåg att alltid bära gamla kläder, speciellt om du använder ett rengöringsmedel som innehåller blekmedel. Blekmedel är en användbar produkt för rengöring men det kommer omedelbart förstöra kläder om det kommer på kläderna. Det är därför det är så viktigt att se till att du alltid bär rätt kläder när du städar så du slipper förstöra bra kläder.

Städtips från Emma på Flyttstädning Östermalm