lär dig tvätta med dessa tips och hemligheter

Tips på att tvätta – 8 avslöjande tvätthemligheter från femstjärniga hotell

Har du problem med att tvätta? Med det här inlägget kommer jag att avslöja 8 av de bästa tvätt tipsen som femstjärniga hotell använder för att ständigt ha fräsch inredning. Dessa knep kommer att erbjuda dig lösningar på problem som att exempelvis blanda vit tvätt med färgad tvätt. Tipsen hjälper dig att ha renare, bättre luktande kläder, skor, sängkläder och nästan alla typer av tyger.

Tvätt tips i den här guiden

Rädda vita sängkläder och handdukar med bakpulver och salt

Använd vit krita och tidningar för att ta bort lukt från dina skor

Ta bort tobakslukt från dina kläder med vinäger

Använd vinäger mot tråkiga glänsande fläckar

Fixa mer specifika fläckar med exempelvis ägg och glycerin

Förbättra tvättmedlen med bakpulver

Gör blekmedel av citroner

Gör handdukar mjukare med en tennisboll

1. Rädda dina vita sängkläder och handdukar

Har du felaktigt blandat en massa vita kläder med några blå kläder? Ta det lugnt – du kanske inte har gjort någon permanent skada. Innan du lägger något i torktumlaren, ta bort de fuktiga kläderna och blötlägg dem i en natronlösning. Tillsätt en halv kopp salt och en halv kopp tvättmedel. Tvätta nu kläderna som vanligt. Det är mycket troligt att dina vita kläder i slutet av cykeln fortfarande är vita utan fläckar.

2. Uttorkning av oönskad lukt i skon

Visste du att det kan förhindra lukt och förlänga skornas livslängd att bli av med fukten från svett? Varje gång du tar av dig skorna efter en hektisk dag bör du lägga flera små bitar av vit krita i dem. Kritan absorberar fukten.

Ett annat enkelt sätt att ta bort fukt från dina skor är att skrapa ihop tidningar och stoppa dem inuti när skorna inte bärs. Jag rekommenderar att du använder nya tidningar varje gång.

3. Ånga ut tobakslukter

Oavsett om du är rökare eller inte vet du förmodligen att tobaksrök håller fast vid allt det kommer i kontakt med. Tyvärr behåller de flesta tyger (särskilt ull), även efter tvätt, fortfarande lukten.

För att ta bort det, häll lite varmt vatten i tvättstället och tillsätt 3 koppar vinäger. Häng det drabbade plagget precis ovanför tvättstället och låt ångan stiga direkt in i plagget. Vinägern i ångan tar bort lukten utan att skada tyget. Jag föreslår att du gör detta i ett stängt rum (som badrummet) för att säkerställa att ångan inte blåses bort av vinden.

4. Glansen från äldre och slitna jeans

Har dina favoritjeans utvecklat en glans i sätet? Ingen anledning att bli orolig. Efter att ha tvättat som vanligt, spraya lite ättika på den blanka platsen och låt dina jeans torka. När dina jeans är torra kommer glansen att vara borta.

5. Borttagning av flanellfläckar

Flanellfläckar är ganska irriterande; vad du än spiller på flanell så stannar det. Låt detta faktum inte stjäla din favoritskjorta iväg från dig. Allt du behöver göra är att blanda ihop en äggula och en matsked glycerin och smeta blandningen på fläcken. Efter ungefär en halvtimme kan du tvätta skjortan som vanligt och låta den torka. När det är torrt kommer du att upptäcka att fläcken är borta.

6. Förbättra ditt tvättmedel

Är tvättmedlet otillräckligt för att hantera all din tvätt? Kasta inte bort det ännu. Lägg bara till lite bakpulver i tvättmaskinens sköljcykel. Det ökar sköljkraften och hjälper dina kläder att motstå fläckar som kommer med hårt vatten. Du kan också blötlägga din tvätt i en blandning av tvättmedel och bakpulver först. Bakpulver stärker tvättmedlet och tar bort lukt från dina kläder. I slutändan kommer dina kläder att kännas mjukare och de kommer definitivt att se renare ut. Dessutom har du spenderat mindre pengar.

7. Gör blekmedel av citroner

Citronsaft, oavsett om det hälls från en flaska eller pressas från en citron, är ett utmärkt blekmedel. Det bästa med det är att det inte innehåller några hårda eller skadliga kemikalier som de tillverkade blekmedlen.

Citronsaft, när den blandas med varmt vatten, kan bleka praktiskt taget vilket tyg som helst (förutom silke) och göra det vitare och ljusare. För att bleka din tvätt, blanda en halv kopp citronsaft med en liter kokande vatten. Ta bort vattnet från värmen och blötlägg dina kläder i det i ungefär en timme. Häll lite mer citronsaft i tvättmaskinen och tvätta kläderna som vanligt. Dina kläder blir renare och som en bonus får de en extra doft av friskhet.

8. Gör handdukar mjukare

Om du använder torktumlaren för att torka dina handdukar så kan du lägga en tennisboll i tillsammans med dina kläder. Detta tips gör dina handdukar mjukare och fluffigare.

Om du vill få städhjälp till vettiga priser från en städfirma på Östermalm, Stockholm? Kontakta oss!