allt om hemstädning för ett renare hem

Hemstädning – Tips för ett välstädat hem

Professionella städare förstår vikten av att upprätthålla ett väl bevarat hem. Ta en stund och tänk på hur du känner när ditt hem är fläckfritt. Chansen är rätt stor att du känner dig lättad. Du behöver inte stressa med att skura golv och damma innan alla gäster anländer. Du behöver inte oroa dig för vad folk tänker när de kommer till ditt hem. I själva verket vill du ha gäster som vill komma till ditt hem så att de kan se hur rent och välstädat ditt hem verkligen är. Om du eliminerar stress i ditt liv, kan du börja fokusera på saker som verkligen betyder något. Som ett resultat, kommer du att bli en lyckligare person. Städerskor vet olika städtips som kan göra rengöringen effektiv och snabb. Du behöver inte spendera hela dagen med att städa ditt hem så länge du håller ett strikt schema och håller dig till de med städningen.

Hemstädning – Tips på hur man gör städningen trevlig och snabb

Har du börjat halka efter så är det svårt att komma ikapp. Det är därför det är så viktigt att se till att du alltid avsätter ett par timmar varje vecka för att städa ditt hem. Detta inkluderar allt från att dammsuga och våttorka till att ta hand om tvätten. Tänk på att detta inte får vara bara hustruns jobb eller bara makens jobb i familjen. I själva verket bör det hela vara en familjeangelägenhet. Genom att införliva hela familjen i veckostädningen, kommer du lära dina barn nödvändigheten av att ta hand om sina tillhörigheter, medan du njuter av att eran tid tillbringas tillsammans. Inom en kort tid, kommer du och dina barn att inse att du kan rengöra effektivt, ändå har det också varit en trevlig upplevelse där ni har skapat minnen ihop.

Erfarna städare

Erfarna städare kan också berätta att det är viktigt att du köper rätt rengöringsprodukter. Du kommer vilja ha en produkt som tar bort fläckar och som inte ger skador på dina golv, mattor, klädsel, etc. Det kan vara en bra idé att läsa ingredienserna innan du köper någon typ av produkt för rengöring. Genom att läsa ingredienserna och läsa igenom anvisningarna, kommer du få en bättre uppfattning om styrkan av produkten. En annan sak att komma ihåg när det kommer till städningen av ditt hem är vikten av att använda en ren trasa varje gång. Detta betyder att du byter till en ren trasa när du går från sovrummet till badrummet och sedan slutligen till köket. Du vill inte sprida bakterier, och att rengöra med en ny trasa är det bästa sättet att göra detta på. Om du inte vill använda en trasa, kan du använda en pappershandduk eller något liknande.

För att skydda händerna när du städar så rekommenderas det att du använder handskar, gärna i gummi. Om du inte använder gummihandskar, märker du ganska snart att produkten torkar ut händerna, det i sin tur kan leda till hudsprickor och även blödningar. Medan du städar bör du också komma ihåg att alltid bära gamla kläder, speciellt om du använder ett rengöringsmedel som innehåller blekmedel. Blekmedel är en användbar produkt för rengöring men det kommer omedelbart förstöra kläder om det kommer på kläderna. Det är därför det är så viktigt att se till att du alltid bär rätt kläder när du städar så du slipper förstöra bra kläder.

Städtips från Emma på Flyttstädning Östermalm